blog-thumb-naile

Hoeveel kun je besparen met een energiezuinige droger?

Een energiezuinige wasdroger is een slimme keuze, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het kan je over de hele levensduur van je apparaat meer dan €1000 besparen. Maar hoe zit dat met de energieklassen van drogers, welk model bespaart hoeveel geld? Waar let je op bij het kopen van een energiezuinig model en wat zijn de beste energiezuinige drogers om te kopen? Dat lees je in dit artikel.

Energiezuinige wasdroger: ga voor een warmtepompdroger!

Er zijn verschillende soorten drogers op de markt, namelijk de warmtepompdroger, condensdroger, afvoerdroger en was-droogcombinatie. Van deze modellen gebruikt de warmtepompdroger het minste energie. Dat komt omdat de warme lucht in de trommel hergebruikt kan worden door een ingebouwde warmtepomp. De keuze is dus duidelijk: als je op zoek bent naar een energiezuinig model dan kies je zonder twijfel voor een warmtepompdroger!

Onze aanraders voor de beste energiezuinige wasdrogers (A+++) van verschillende merken

Is een energiezuinige wasdroger duurder in aankoop?

De vraag of een energiezuinige wasdroger meer kost qua aanschaf is best simpel te beantwoorden: 'Ja, over het algemeen wel'. Dat wil echter niet zeggen dat deze modellen niet betaalbaar zijn. De prijzen lopen vanaf circa €600. Daarna kun je het zo duur maken als je zelf wilt, met prijzen die oplopen tot zelfs €2000. Of die extra investering in een beter energielabel de moeite is? Wij vinden van wel. We vertellen je hieronder hoeveel je gemiddeld gezien kunt besparen met een energiezuinige wasdroger.

Hoeveel besparen met energiezuinige droger?

Het is natuurlijk lastig zeggen hoeveel je precies uitspaart met een energiezuinig model, omdat het maar net afhangt van de mate van gebruik. De volgende bedragen zijn geschat op basis van 160 droogbeurten per jaar, waarbij we energieklasse B en een vulinhoud van 8 kilo pakken als de standaard en vergelijken met energieklasse A.